Εάν δεν εμφανίζεται σωστά το παρακάτω newsletter πατήστε εδώ
newsletter
www.ion.gr
ΤΕΥΧΟΣ 180 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Αυτή θες. Μαζί σου!

Απλές, καθημερινές, ομαδικές ή και μοναδικές στιγμές…
Σε όλες, η ΙΟΝ Σοκοφρέτα είναι πάντα μαζί σου!
Νέο τηλεοπτικό σποτ, απολαύστε το!

#ΙΟΝΣοκοφρέτα #iongiapanta

Το snack για κάθε στιγμή!

Τι περιλαμβάνει η ιδανική στιγμή?
To νέο απολαυστικό snack on-the-go, ION Wafer!

Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ!

#IONWAFER #iongiapanta

Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως ‘Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού’, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι ζωτικής σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Η ΙΟΝ στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, μέσα από μια σειρά ενεργειών τάσσεται υπέρ της μάχης του καρκίνου. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει:
• Ενισχύσει οικονομικά την «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία».
• Ενισχύσει οικονομικά το Σύλλογο Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και βοηθήσει τη λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Μαστού του Συλλόγου.
• Συμμετάσχει στο Greece Race for the Cure, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». (έτος συμμετοχής: 2019)

Για τις εργαζόμενες της εταιρείας, μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΙΟΝ:
• Υλοποιείται πρόγραμμα μαστολογικού ελέγχου των γυναικών – εργαζομένων της εταιρείας (μαστογραφία – υπερηχογράφημα μαστών – κλινική εξέταση) στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Πλέον το πρόγραμμα αυτό, καλύπτεται από την ομαδική ασφάλιση που προσφέρει η εταιρεία.
• Προσφέρεται στήριξη των νοσούντων με καρκίνο μαστού γυναικών – εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς και φροντίδα για την ομαλή επανένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον.

#IONCSR #iongiapanta

Μέτρηση και αντιστάθμιση εκπομπών ρύπων από την ΙΟΝ Α.Ε.

Πιστή στη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία της, η ΙΟΝ Α.Ε. προχωράει σε μια σημαντική ενέργεια.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μέτρηση όλων των εκπομπών ρύπων που προέκυψαν από τις μεταφορές της και αντιστάθμισή τους για όλο το 2019. Η μέτρηση και αντιστάθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) αφορούσε αφενός το σύνολο των Ι.Χ. φορτηγών που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τη μεταφορά των πρώτων υλών και διανομή των προϊόντων της μεταξύ των αποθηκευτικών χώρων της, καθώς και όλων των εταιρικών της οχημάτων. Αφετέρου, η μέτρηση των εκπομπών αερίων αφορούσε τα αεροπορικά ταξίδια των στελεχών της εταιρείας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η πιστοποίηση και αντιστάθμιση των ρύπων έγινε μέσω του Κέντρου Αειφορίας και του διεθνούς οργανισμού First Climate. Η συνολική μέτρηση ανήλθε στoυς 586 τόνους CO2 και το ποσό που κλήθηκε να καταβάλλει η ΙΟΝ A.E. για την αντιστάθμιση των ρύπων επενδύθηκε μέσω του First Climate σε έργο που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος στη Γκάνα, τη χώρα που αποτελεί τον κυριότερο προμηθευτή κακάο παγκοσμίως.

Η μέτρηση και αντιστάθμιση ρύπων γίνεται εθελοντικά από τις εταιρείες και είναι μηχανισμός του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

#IONCSR #iongiapanta

Σοκολατόπιτα με Κακάο ΙΟΝ

Με σύμμαχο το Κακάο ΙΟΝ, η Μάγδα Γοδόση δημιουργεί μία εντυπωσιακή συνταγή.
Oι συνταγές του ionsweets.gr έχουν δημιουργηθεί με το μεράκι των chef του ΙΟΝSweets και την υπογραφή της ΙΟΝ!

#IONSweets

| ΠΟΙΟΤΗΤΑ | ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ |

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αυτό το ενημερωτικό Newsletter αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες. Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας κάντε κλικ εδώ
www.ion.gr