Η εταιρεία
 • 1930

  Ιδρύεται η σοκολατοποιία ΙΟΝ και παίρνει το όνομά της από το «ίον το εύοσμο», τον μενεξέ. Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 23/09/1930

 • 1947

  Η ΙΟΝ για πρώτη φορά δημιουργεί  τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, τη γνωστή σε όλους ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ. Το κλαδί της ανθισμένης μυγδαλιάς  που χαρακτηρίζει τη συσκευασία της  έγινε απόλυτο συνώνυμο στη συνείδηση των καταναλωτών με τη σοκολάτα αμυγδάλου

 • 1947-1948

  Ο Οδηγός Ελληνικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.Β) περιέχει καταχώρηση για τις σοκολατοποιίες της Ελλάδος (πηγή Ε.Λ.Ι.Α- Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο). Ανάμεσά  τους η ΙΟΝ έχει την εξής περιγραφή: « Ανώνυμος Εταιρείας Βιομηχανίας και Εμπορίας Κακάου και Σοκολάτας. Ν. Φάληρο, Κεχαγιά 44 Πειραιεύς, Κέκροπος 7».

 • Δεκαετίες ’60,’70

  Η ΙΟΝ ήταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ενεργά τη διαφήμιση, πρώτα την έντυπη και αργότερα, με την εξάπλωση της τηλεόρασης, τα διαφημιστικά σποτ. Απόδειξη οι cult διαφημιστικές αφισέτες ΙΟΝ που κοσμούν την ενότητα Γκαλερί.

 • 1975

  Σταθμό στην εξέλιξη της  ΙΟΝ αποτελούν οι σημαντικές επενδύσεις στην Άρτα, με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής γκοφρέτας.

 • 1976

  Η ΙΟΝ δημιουργεί και λανσάρει για πρώτη φοράς την Ελλάδα σοκολατάκι με ένα ολόκληρο φουντούκι. Γεννιέται η NOISETTA, το πιο πετυχημένο σοκολατάκι της αγοράς,που μέχρι σήμερα παραμένει ο ηγέτης στον κλάδο του.

 • 1977

  Η ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ της ΙΟΝ λανσάρεται στην αγορά και γίνεται η πιο αγαπητή γκοφρέτα στην Ελλάδα. Σήμερα, η Σοκοφρέτα είναι το πρώτο σε προτίμηση γλυκό σνακ στην ελληνική αγορά και διατίθεται σε διάφορους τρόπους (απλή ή φουντούκι), καθώς και σε διάφορα μεγέθη (και μίνι).

 • 1986

  Η ΙΟΝ λανσάρει την πρώτη τετράγωνη ελληνική σοκολάτα, την γνωστή BREAK. Το 1999 η BREAK είναι το πρώτο προϊόν της ΙΟΝ που αποκτά ολοκληρωμένη διαδικτυακή περιουσία στο www.break.gr.

 • 1998

  Διεθνοποίηση  της ελληνικής αγοράς, με την ΙΟΝ να παραμένει μια αμιγώς Ελληνική σοκολατοποιία. Σε ηγετική θέση  επί  σειρά δεκαετιών, διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων της.

 • 2001

  Η INTERIA A.E θυγατρική εταιρεία της ΙΟΝ Α.Ε,  ιδρύει  την ΙΝΤΕRΙΟΝ S.A, με έδρα το Konstinbrod, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η ΙΝΤΕRΙΟΝ S.A εξειδικεύεται στην παραγωγή της γνωστής σοκοπάστας Nucrema σε διάφορους τύπους (με φουντούκι, κρέμα κακάο, κρέμα σοκολάτας και δίχρωμη). Παράλληλα η εταιρεία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής, για την πώληση των προϊόντων που παράγει αλλά και των προϊόντων της ΙΟΝ, το οποίο καλύπτει όλες τις περιοχές της Βουλγαρίας καθώς και γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.

 • 2003

  H ION έρχεται να ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας Υγείας. Στιλπνή σοκολάτας υγείας και ολόκληρα  φρέσκο-καβουρντισμένα –αμύγδαλα ενώνουν τις δυνάμεις τους στη νέα ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

 • 2005

  Η ΙΟΝ επεκτείνοντας τις επιλογές της για τους πιο γευστικούς συνδυασμούς λανσάρει στην αγορά δυο νέες σοκολάτες υγείας. Τη Σοκολάτα Υγείας ΙΟΝ και τη Σοκολάτα Υγείας Φουντουκιού σε πλακίδια των 100γρ.

 • 2005

  ΤΟ 2005 βρίσκει την ΙΟΝ πλήρως ανανεωμένη, με νέα διαδικτυακή παρουσία και διάθεση αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πιστούς της φίλους, γεγονός που επιβεβαιώνει τόσο η επισκεψιμότητα των προϊοντικών της sites (www.break.gr,www.amigdalou.gr,www.mabel.gr) όσο και η επιτυχημένη αποστολή του μηνιαίου, ηλεκτρονικού NEWSLETTER  με τον Διαγωνισμό ΙΟΝ –ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 • 2006

  Η  ΙΟΝ σε συνεργασία με τη βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ δημιούργησε 3 υπέροχες γεύσεις και μια πολυσυσκευασία με 8 mini απολαύσεις, που συνδυάζουν τη Σοκοφρέτα ΙΟΝ, την ΙΟΝ  Αμυγδάλου  και την ΙΟΝ Γάλακτος με το απολαυστικό παγωτό βανίλια ΚΡΙ-ΚΡΙ.

 • 2007

  Μετά την επιτυχημένη ανάπτυξή της στο χώρο της σοκολάτας Υγείας, η ΙΟΝ Αμυγδάλου προχώρησε και στο χώρο της ιδιαίτερα έντονης και πλούσιας γεύσης κακάο - στην σοκολάτα Υγείας Αμυγδάλου με 72% κακάο και ολόκληρα αμύγδαλα.

 • 2008

  Η ΙΟΝ λάνσαρε μια νέα σειρά σοκολατών στην Ελληνική αγορά. Πρόκειται για 2 σοκολάτες ΙΟΝ Γάλακτος  με γέμιση. Η πρώτη με τη γνωστή και  ευρέως αποδεκτή γέμιση κρέμας φράουλας και η δεύτερη  με μια πλούσια και απολαυστική γέμιση  πραλίνας φουντουκιού με τραγανά κομματάκια  κροκάν φουντουκιού. 

  Οι δυο γεμιστές  σοκολάτες Γάλακτος ΙΟΝ  ξεχωρίζουν από την πολύ λεπτή και ιδιαίτερη γεύση της αγαπημένης σοκολάτας Γάλακτος ΙΟΝ, που συνδυάζεται απόλυτα με τις δυο γεμίσεις: φράουλα και πραλίνα φουντουκιού. Το βάρος τους είναι στα 100γρ.

  Η πείρα και η γνώση της ΙΟΝ στη σοκολάτα και ειδικότερα στις γεμιστές σοκολάτες ξεκινάει από τη σοκολάτα Serano, συνεχίζεται με τη σειρά των γεμιστών σοκολατών Υγείας και συνεχίζεται με τις δυο νέες γεμιστές σοκολάτας Γάλακτος  ΙΟΝ με φράουλα, και πραλίνα Φουντουκιού.<

 • 2012

  Η ΙΟΝ παρουσιάζει μια νέα σειρά σοκολατών γάλακτος με διάφορες γεύσεις που γίνονται αμέσως ιδιαίτερα αγαπητές από το νεανικότερο κοινό. Η ΙΟΝ Join φέρνει έναν αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας από την νέα συσκευασία της αλλά και από τις πολύ πετυχημένες γεύσεις της: Με ολόκληρο αμύγδαλο, με γέμιση καραμέλας, με μπισκότο και με βάφλα. 

 • 2013

   Το 2013 η  ΙΟΝ  προχωράει σε επανασχεδιασμό του site τόσο με το νέο τεχνολογικό μηχανισμό, όσο και με νέο και μοντέρνο design, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πιστών της φίλων. Στο ολοκαίνουργο site, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα  να ενημερωθούν τόσο για την μεγάλη ιστορία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της αλλά και για όλα τα νέα προιόντα της.