Περιοχή Πολυμέσων

Γιατί το barcode στα περισσότερα προϊόντα της ΙΟΝ δεν αρχίζει με τα ψηφία του Ελληνικού φορέα barcodes;

Ο κωδικός barcode δεν δηλώνει την χώρα παραγωγής των προϊόντων. Η πληροφόρηση που περιέχεται στον κώδικα αυτό εξυπηρετεί καθαρά εμπορικούς σκοπούς, κυρίως για την διακίνηση    και την πώληση των προϊόντων.Ο λόγος που έχουμε κωδικό διαφορετικό από άλλα Ελληνικά προϊόντα είναι απλώς ότι όταν ξεκινήσαμε το σύστημα κωδικοποίησης των προϊόντων μας, στην      δεκαετία του 1980, δεν υπήρχε κάποιος φορέας barcode στην Ελλάδα οπότε και απευθυνθήκαμε σε αντίστοιχο φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία). Έκτοτε, έχουμε παραμείνει σε αυτόν  τον φορέα και φυσικά υπάρχει πλέον και στην Ελλάδα αντίστοιχος φορέας που δίνει κωδικούς barcode.

 Όλα τα προϊόντα της ΙΟΝ παράγονται στην Ελλάδα, στις γραμμές παραγωγής της ΙΟΝ στην οδό Πειραιώς (σοκολάτες, σοκολατίνια, σοκοπάστες Nucrema), στην Άρτα (γκοφρέτες και candy bars)  καθώς και στα Καλύβια Αττικής (εποχιακά προϊόντα σοκολάτας, Πασχαλινά αυγά, Χριστουγεννιάτικα).

 H ΙΟΝ είναι πλέον η μόνη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας στην Ελλάδα που διαθέτει όλη την διαδικασία παραγωγής, από τον σπόρο του κακάο έως το τελικό προϊόν. Με άλλα λόγια, το σύνολο  των εισαγωγών καρπών κακάο στην Ελλάδα γίνεται για λογαριασμό της εταιρείας μας. Έτσι είμαστε σε θέση να ελέγχουμε πλήρως την ιδιαίτερη ποιότητα και γεύση των προϊόντων μας.